Hayat Cadısı

Hayat Cadısı
ordan,burdan,sizden, benden...

Moda Cadısı

Moda Cadısı
hayatın stili, rengi, trendi...

Pratik Cadı

Pratik Cadı
evde, işte, hayatta ve her yerde...

Marka Cadısı

Marka Cadısı
pazarlama severler buraya...

Herşey elde edene kadar mı? Peki ya en sonra?

23 Temmuz 2010 Cuma

Hepsi istemekle başlıyor... Önce tetikleyen bir arzu, ardından sahip olma isteği ve bammmm...
Elde etme noktası... Ya sonra?

Kime sorsam ayrı bir beklentisi var hayattan elde etmek için. Ya da elde etme güdüsü diyelim. Kimisi bir eve, kimisi bir kız arkadaşa, kimisi sadece güzel bir çukulata, ayakkabı ya da çantaya, kimisi de güzel bir tatile...

Hayatın keyfi elde etme güdüsünü yaşatmakta mı? Yoksa elde ettikten sonra yeni güdülere koşmakta mı? Ya da elde ettiğinin tadını sonuna kadar çıkarıp sevgiyle anmakta mı?
Konuya ve ne elde etmek istediğine göre çok değişeceğine eminim... Ama ben yine de sizleri düşünmeye itmek istiyorum. Nedir elde etme güdüsünü tetikleyen? Açlığımız? Tüketme arzumuz? Hep daha iyisini elde etme isteğimiz?


Hayat nereye gidiyor dersiniz? Sürekli tüketmeyi mi tercih edeceğiz. Bazı hazları yaşarken tadını çıkarmak varken farketmeyip her elde edişimizden hemen sonra topuklayıp yenisine mi koşacağız?
İşte bu yüzden bir şeyi istemeden önce bir an düşünmenizde fayda var. Birkaç soruyla da emin olmanızda? Gerçekten istiyor muyum? Elde edersem bana ne faydası olacak? Elde edince ne yapacağım? Peki ya en sonra?  :)

Sevgiler,
 

2009 ·Hayat Cadısı by TNB