Hayat Cadısı

Hayat Cadısı
ordan,burdan,sizden, benden...

Moda Cadısı

Moda Cadısı
hayatın stili, rengi, trendi...

Pratik Cadı

Pratik Cadı
evde, işte, hayatta ve her yerde...

Marka Cadısı

Marka Cadısı
pazarlama severler buraya...

Fırsat Siteleri Kullanıcıları Dikkat! İşte size Fırsat Kullanma Rehberi...

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Eminim hepimiz bugünlerde popularitesi yüksek fırsat sitelerinden fırsatlar almışızdır. Efenim 500 tl yerine 99 tl, 2000 tl yerine 150 tl...Vay vay vay... Herşey oldukça güzel, cazip ve ucuz...







Şimdi ben bol bol fırsat kullanmış biri olarak size fırsat almadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiğiyle ilgili bir kılavuz yayınlamak istiyorum. Burada anlattıklarımın hepsi yaşanmış olup birebir deneyimlenmiştir. Haberiniz ola!

Önce ufak bir canlandırma yapalım....

Geleliiiim  fırsatı kullandığınız ana...Bir restoran hayal edelim, boğaz manzaralı denize sıfır, oldukça da elit görünümlüüü... Rezervasyonumuzu yaptık ve gittik...Bize masa gösteriyorlar o da ne denizi ucundan teleskople görebileceğiniz bir masa... Değiştirebilir misinz diye soruyorsunuz, efendim fırsatlar için bu masalar ayrıldı deniyor. Gooooool 1! 

Haydi neyse oturduk masaya, siparişleriniz gelmeye başlıyor. Yemekler geliyor bir bakıyorsunuz yan masadakinin tabağının 3'te biri...E tabbi doymuyorsunuz e ne de olsa ucuzcusunuz herkes 110'a gelirken siz 55'e geldiniz bi zahmetttt.... Aynı tabaktan fırsat dışında ek sipariş veriyorsunuz bir bakıyorsunuz koccamannnn tabak geliyor karşınızaaa...Parasıyla değil mi kardeşimmm ucuzcu olmasaydınnnn!!!!

Başka bir fırsata geçelim. Otel fırsatı olsunnnnn!!! Otel dıştan süpper, balkonları da var yaşasııınnnn denizi görebilirimmmmm!!!!! Resepsiyona gidiyorsunuz, sizi girişin altına merdivelerden beni takip edin diyor..... Herhalde bahçe katıdırrr vayy güzel diyorsunuz o da ne....Tam anlamıyla kafanız kadar küçük bir pencere, yolla aynı hizada, yerin altı görünümlü bir oda...Ben bu odayı değiştirebilir miyim dediğinizde, fırsatlar bu odalar için cevabıı çaattt diye suratınıza çarpıyor!!!!! Gooooool 2!

O zaman nelere dikkat ediyoruz bir bakalım!
1 - Öncelikle fırsatı almadan önce altında minicik yazan kullanım koşullarını okumayı unutmayın! Çünkü yok hafta sonu kullanamazsınız, yok sadece bu hafta sonuna kadar geçerli gibi ibareleri kaçırıp patlayabilirsiniz.

2- Bir otel veya tatil fırsatı ise almadan önce oteli aramanızı tavsiye ederim ve hangi odalar olduğunu öğrenin. Yani ucuza alıyorum derken aslında zaten ucuz odaları size verip vermediklerini öğrenin. Yani bu gerçek bir fırsat mı değil mi emin olun.

3- Bir restoransa hangi masaların fırsat masaları olduğunu öğrenin.Teleskopla görünen yemek tabakları ve manzaradan emin olun...


4- Bir dil kursu fırsatıysa, kurs merkezini arayın ve  o dili öğrenmek için toplam kaç kur gitmeniz gerektiğini öğrenin. Genelde fırsatlar sadece ilk kuru kapsayabiliyor ve birden fazla fırsatla birleştiremeyebilirsiniz...



5- Bir plaj veya havuz fırsatı ise mutlaka mekana hafta sonu gidip gidemediğinizi okuyun. Bir de plajın neresinde oturacağınızı sorun. Zamanında bir site plajda motorların yanaştığı yere fırsatçıların gitmesi için anlaşmıştı, baya sosyal medyaya yansımıştı. Siz bilirsiniz yağ içinde yüzerim derseniz ben karışmam!



6- Bir araba kullanımı, uçuş vb. deneyimsel bir fırsat ise, önce mekanı arayıp rezervasyon yapın sonra fırsatı alın. Neden mi, fırsatı alıp aradığınız mekan binlerce kişinin rezervasyonunu almaya çalıştığı için, size 4-5 ay sonraya randevu verebilir de ondannnnn....







7- Bir güzellik merkezi fırsatı ise, mutlaka arayın, web sitesine bakın. Daha önce giden var mı sorun? Güzellik şakaya gelmez.

Benim deneyimlerimden bu kadar...

Sonuçta paranıza sahip çıkın. Neye ne kadar ödediğiniz sizin tercihiniz. Ama gerçekten ucuza alıp almadığınızın peşine düşün ve bilinçli tüketiciler olarak hakkınızın karşılığını isteyin olur mu?

Benden söylemesi... :) :) :)








Tasarımlarım - İstanbul Serisi - 7

14 Ağustos 2011 Pazar


Tasarımlarım - İstanbul Serisi - 6


Tasarımlarım - Romantik Serisi - Lacivert Büyü - 2


Tasarımlarım - İstanbul Serisi - 5


Tasarımlarım - Romantik Serisi - 1


Tasarımlarım - Kelebek Serisi - 1


Tasarımlarım - Baş Harf Seri - 1


Tasarımlarım - İstanbul Serisi - 4


Tasarımlarım - İstanbul Serisi - 3


Tasarımlarım - İstanbul Serisi - 2


Tasarımlarım - İstanbul Serisi - 1


 

2009 ·Hayat Cadısı by TNB