Hayat Cadısı

Hayat Cadısı
ordan,burdan,sizden, benden...

Moda Cadısı

Moda Cadısı
hayatın stili, rengi, trendi...

Pratik Cadı

Pratik Cadı
evde, işte, hayatta ve her yerde...

Marka Cadısı

Marka Cadısı
pazarlama severler buraya...

Hayat gezmekle güzelde bu sefer Balkanlar...3- Poçitel-Blagaj-Mostar

28 Kasım 2010 Pazar

İlk olarak bütün tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olan Poçitel'i ziyaret ettik. Tüm taş evler korunmuş. Burada köylülerin sattığı nar, kuruyemiş ve kuru meyvelerden alıp afiyetle yiyebilirsiniz hepsi birbirinden güzel.


Daha sonra Blagaj bölgesi'ne geçtik. Burada Osmanlı ordularının arasında bulunanlar tarafından yapılan Blagaj Derviş Tekkesi'ne geçtik. Muhteşem dağlar önüne akan sular arasında süpper bir yer...



Tekkeyi ziyaret ederken 19 km'lik yeraltı nehri olan Buna resmen ağzınızın açık kalmasına sebep oluyor olağanüstü manzarası ve güzelliğiyle.

Sıra en çok heyecanlandığım yere geldi Mostar'a geçiyoruz.

Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa eilden köprü tam bir Osmanlı mimarisi şaheseri. Zaten kendisi de Mimar Sinan'ın öğrencisiymiş. Yapmadan önce kendisinden öğütler almış. Önce küçük boyda bir denemesini yapmış sonra gerçeğini inşa etmiş.

93-95 Sırplarla olan savaşta Hırvat topçular tarafından yıkılan köprü Türkiye'nin büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Körü girişinde şarapnel parçası saplanmış bir kayada "Don't Forget93" yazısı göreceksiniz. (93 yılını unutma anlamına geliyor.) Bu da savaşın acı hatıralarını asla unutmamak gerektiğini her zaman size hissettiriyor.

İşte muhteşem eğlenceli ve uyumlu gezi sever arkadaşlarım ve işte Mostar Köprüsü...


Köprü üstünde mekanın yerlilerinden bazı cesur şahıslar para topluyorlar ve köprünün tepesinden suya atlıyorlar. Merak ediyorsanız biraz üstüne bekleyin bakalım atlayacak mı? Sevgili arkadaşım Çağrı sayesinde biz de atlayan birini izleyebildik :) ( Çağrı mı? Aramızda en babacan duran kişi tahmin edin bakayım :) Tamam sölim kel olan :) )

Burada güzelce Mostar sokaklarında takılın. Unutmadan söyleyeyim Hırvat şarapları oldukça uygun ve lezzetli, almayı unutmayın. Bu arada acı ama gerçek Türk kahvesi'nini sunumuna bayıldım yalnız hiç şeker atmıyorlar haberiniz olsun şeker yanında geliyor :)

0 yorum:

Yorum Gönder

 

2009 ·Hayat Cadısı by TNB